XO Boat Oy

”Se tunne, kun voi luottaa! Messuan tiimi varmisti onnistumisemme Boot2016-tapahtumassa Saksassa todella vakuuttavasti.”

 

VILLE FROST
Myynti- ja markkinointijohtaja, XO-Boat Oy

Messuan kanssa ei tarvitse miettiä myrskyvaroituksia

Mieti mielessäsi suuret kansainväliset venemessut: viikon verran toimintaa, show’ta, tyyliä ja tunnelmaa, näytteilleasettajia 65 maasta, 245.000 vierailijaa ja 2.300 toimittajaa.

XO Boatille  Boot 2016 -messut Dusseldorfissa oli erinomainen osoitus siitä, miten brändi, sen tarina ja tuote erottuvat massasta. Tai yksi vene sadoista muista.

Haaste ja kun kaikki toimii…

XO Boat rakentaa vahvoja ja luotettavia veneitä, joiden alumiini rikkoo vaahtopäiset suolaiset aallot silloin, kun muut veneet jäävät laituriin.

”Kumppanilla täytyy olla samat laatukriteerit kuin meillä. Boot Dusseldorfissa on meille ykköstapahtuma ja 2016 lanseerasimme uuden XO 360 -veneen. Kumppanin valinta oli lopulta helppoa. Messua. Heidän tarjouksessaan yhdistyivät XO Boatin omia arvoja tukien niin laatu, toimintavarmuus kuin osaaminen myös kansainvälisillä areenoilla”, toteaa XO Boatin myynti- ja markkinointijohtaja Ville Frost.

”Lanseeraus on aina sykähdyttävä asia. Jotain esitellään ensimmäistä kertaa. Onhan se mahtavaa! Tässä tapahtumassa tavoitteemme oli myös vahvistaa brändin tunnettuutta ja esitellä uusittua bränditarinaa. Luonnollisesti tavoittelimme uusia potentiaalisia asiakkaita.”

Ratkaisu – erottautuminen ja elämys

Kuinka erottaudutaan massasta ja luodaan elämys? Tärkeintä ovat ihmiset – sekä oma porukka että asiakkaat. XO Boat briiffasi huolellisesti omat jälleenmyyjänsä – tavoitteista, tunnelmasta, näkyvyydestä ja vaikuttavuudesta. Oman porukan henki tarttui vieraisiin.

Tumma, pohjoinen meri ja sen karu kallio, poltettu puu – kuitenkin pääosassa jykevät alumiiniset muotokieleltään maskuliinisen vahvat veneet – erottuivat venemessujen valkoisesta massasta. Vaahtopäiset suolaiset aallot olivat läsnä äänimaailmassa.

”Messua sparrasi ja haastoi meitä jälleenmyyjien briiffauksessa. Halusimme luoda omaan porukkaan vahvan latauksen etukäteen. Tällainen projekti on täynnä yksityiskohtia, jotka ratkaisevat onnistumisen. Pienillä asioilla luodaan elämys – kuten Messuan ehdottamalla äänimaailmalla.”

”Sitten on tietenkin itse toteutus paikanpäällä. Messuilla tulee aina yllätyksiä.  Messuan toteuttava tiimi oli todella ratkaisukeskeinen ja hoiti eteen tulleet ongelmat itsenäisesti . Kaikki toimi  hienosti, eikä  meidän tarvinnut vaivata päätämme tai huolehtia ständistämme mitenkään. Messua hoiti sen puolestamme sovitun mukaisesti ja tarkalla aikataululla”, Ville Frost kiittelee.

”Ständi kokonaisuutena ja meille toteutettu tila toimi hyvin niin lanseerauksessa kuin muutenkin. Saimme paljon huomioita ja ihmiset viihtyivät.”

Tulokset ja kuinka ne ylitetään

”Osastollamme kävi ihmisiä enemmän kuin koskaan ennen! Saimme paljon uusia liidejä ja löysimme jopa uusia kohderyhmiä. Meille erittäin tärkeää on myös se, kuinka jälleenmyyjämme Keski-Euroopassa sitoutuvat kumppanuuteen. Boot 2016 vahvisti kumppanuutta. Lähdemme vahvasti vuoteen 2017, koko porukan kanssa, johon kuuluu myös Messua.”

Eltel Networks Oy
Kemppi Oy
Muut referenssit