ELO-säätiö

”Kaikkien aikojen paras Elo-gaala. Kaikki palaset kohdallaan – lämmin tunnelma ensi askeleelta. Naurua, liikutuksen kyyneleitä, jännitystä ja tietenkin erinomaista ruokaa. Syödään yhdessä ja nautitaan.”

SEIJA KURUNMÄKI
Johtaja, ELO-säätiö,
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Parhaita elämyksiä on yhdessä syöminen

ELO-säätiö on edistänyt ansiokkaasti suomalaista ruokakulttuuria jo vuosia – pienistä arjen nautinnoista loistaviin suorituksiin kansainvälisissä kilpailuissa. Tuloksia alkaa näkyä jo kiitettävästi. Suomalainen ruoka tunnetaan ja suomalaiset ovat itsekin alkaneet arvostaa omaa ruokakulttuuriaan.

Haasteena Elävä Gaala

Syödään yhdessä: aamiaisesta gaala-illalliseen yhdessä syöminen on parhaimmillaan mieleenpainuva elämys. Elo-gaalaa oli järjestetty jo useita vuosia, mutta säätiössä ryhdyttiin jo miettimään, onko gaalojen aika ohi. Kuinka Elo-gaala voisi uudistua? Miten gaalassa – vaikkakin parhaimpiin laittautuen – voitaisiin luoda yhteinen, lämmin tunne?

”Messuan tiimi oivalsi heti haasteen. Ratkaisuja lähdettiin etsimään pienillä muutoksilla, joiden vaikutus lopputulokseen oli kuitenkin huikea”.

Ratkaisu: Pienet asiat, jotka tuntuvat hyvältä

Ratkaisuja haettiin perusasioista, sillä usein tapahtuman suunnittelussa ja toteuttamisessa pienillä asioilla luodaan paljon. Kuinka vieraat otetaan vastaan? Kuinka ohjelma rakennetaan niin, että vieraat kulkevat helposti tilasta ja ohjelmanumerosta toiseen ollen osa juhlaa. Valot ja musiikki, teeman luonteva läsnäolo, esiintyjien briiffaus ja harjoitukset. Lista on pitkä ja yksityiskohtia on paljon, mutta osaavissa käsissä lopputulos näyttää helpolta.

Tuloksena naurua, iloa ja liikutuksen kyyneleitä

Paras onnistumisen mittari on vieraat ja heidän viihtymisensä. Onnistumisen tunne tulee siitä, kun gaalayleisö nousee seisomaan taputtaen loputtomiin. Yhteinen tunne jaetaan, kun useammassa pöydässä pyyhitään liikutuksesta kosteita silmiä. Kun huutokaupan panokset kasvavat illan edetessä ja suomalainen ryhtyy kisaamaan siitä, kuka toisi suuremman panokset yhteisen asian puolesta.

”Kiitos Messualle ihan älyttömästi! Kuulemani mukaan kaikkien aikojen hienoin gaala saatiin pystyyn yhdessä.”

Merivaara Oy
Muut referenssit